Sunday, August 1, 2010

Sanya

Hainan var en underbar tropisk ö i södra Kina där vi stannade i en vecka men gärna skulle stannat ännu längre. Vi ankom flygplatsen utanför Haikou i norra Hainan och tok därifrån taxi till Sanya på södra delen av ön. Taxiresan kostade 470 svenska kronor ungefär (450 yuan), och tog två och en halv timme på lite över 250 km.

Vi bodde på det trevliga vandrarhemmet Sanya Blue Sky Youth Hostel som låg tre-fyra minuters gångavstånd från en jättebra strand. Ön verkar primärt vara semesterort för ryssar och kineser, och det syns genom att många skyltar har text både på kinesiska och rysska, och man får ofta ryssk meny på restauranterna. Vi träffade ändå rätt många europeér medan vi var där.


Sanya Blue Sky Youth Hostel där vi bodde i en vecka


Skyltar på rysska och kinesiska
Diverse bilder från andra delar av Sanya


Fruktförsäljning


Restauranter hade ofta tankar utanför med fisk, krabba, osv som dom hämtade in när man beställde sjömat


Fiskmåltid


Krabbmåltid


Drömmande gräs


Dadonghai beach

Vi var ofta nere vid stranden och badade eller bollade med en beach boll vi lånade i receptionen. En av dagarna tog undertecknade surflektioner för första gång, det var svårt men jag lyckades stå hyffsat länge ett par gånger ivarjefall. Tyvärr blev jag även rätt solbränd på ryggen och bak på benen efter detta.


David var ute och fotade en dag och träffade på några barn som ställde upp på många bilder

Dag fem av resan var vi på båtutflykt med snorkling och scuba diving, samt BBQ i båten. Det var en höjdare att få testa dyka med full utrustning. Den här gången blev även David och Gösta aningen solbrända. Två av tjejerna från receptionen var även med på turen, och på kvällen hängde dom med till Dolphin Sports Bar för att äta och spela biljard.


Båtmotor med lägsta meter per decibel vi varit med om


Gösta på väg att dyka


På väg tillbaks
Dolphin Sports Bar & Steak House

Sista dagen inför flygresan till Hong Kong hyrde vi cyklar och åkte runt ett tag i utkanten av Sanya och även lite mer centralt. Det var interessant att testa på att åka cykel i kinesisk stadstrafik.

1 comment:

  1. Tycker det verkar som Ni haft det riktigt gott på resan o provat en hel del saker. Verkar jättekul!!! Välkomna hem!!!

    ReplyDelete