Saturday, August 7, 2010

Hong Kong


Hong Kong-gata


Hong Kong från The Peak


Hong Kong Island från Kowloon

Sista delen av resan är nu över. I morgon tidigt åker vi tillbaks hem med flyg via Beijing och Köpenhamn. Vi har varit i Hong Kong sen i onsdags då vi ankom från Sanya. Vi bor i femtonde våning rätt centralt på Nathan Road i Kowloon, som är en stadsdel i Hong Kong. Femtonde våningen är ändå rätt lite i Hong Kong, där dom högsta bygningarna har uppemot 120 våningar. Vårat rum är rätt trångt, bara tre sängar med 40 cm mellan och en liten toa med dusch. Man får stå i kö för att ta hiss upp eftersom det är två små och rätt långsamma hissar till alla sexton våningar. På väg bort eller hem får man många erbjudanden om att köpa skräddarsydda kostymer eller falska rolexar, för det mesta av indier, av vilka det finns massor av häromkring.

Vi har varit uppe på The Peak och beundrat utsikten utöver Hong Kong och gått längs vattnet vid Kowloon och sett mot Hong Kong Island, så vi har tagit in vyerna rätt rejält. Hong Kong ser helt fantastiskt ut på kvällstid, något som bilderna här inte kommer i närheten av att återskapa.

Vi har också gått rätt mycket runt i gatorna, och i går var vi på The Grand och såg filmen Inception med engelskt tal och kinesiska undertexter, mycket trevligt. The Grand befann sig i köpcentret The Elements som byggdes i 2007, nog det lyxigaste köpcenter vi varit i. Även toaletterna hade högre klass än någon annan stans.

Det fick bli ett rätt kort inlägg den här gången för jag måste nu packa inför morgondagen, som blir slutet på en kanon semester.

No comments:

Post a Comment