Första måltid i Chengdu, mycket gott
Älv rakt över vägen från vandrarhemmet
Älven nattestid
Delar av centrum nattestid
Dagen efter ankomsten gick vi runt i centrala Chengdu. Det kändes rätt modernt med många reklamskylter, häftiga ljuseffekter på skyskraparna på kvällstid, och märkesproduktaffärer överallt. Vi åt denna dagen en av resans bättre måltider, och besökte också ett donutbageri.
Kineserna hänger med på vad som är högsta mode
Pumpasoppa, fläsk med bästa sötsura såsen hittils, och biff med purjolök, ett väldigt smakligt måltid
Nästa dag åkte vi till Panda Breeding Centre, där dom avlar pandor som är en utrotningshotad art. David fick rätt många bra bilder tagna här, och det var särskilt kul att se hur pandorna njöt av sin rätt så simpla diet, 10-40 kg bambus om dagen.
Pandastaty nära ingången
Matnjutning pågår
Närbild på panda
Klätterpanda
Där fanns även röda pandor i parken
Fiskmatning i parken
Förlåt, fisk- och ankmatning
Senare på dagen besökte vi People's Park i Chengdu, där dom bland annat hade åkattraktioner, museum, en liten sjö där man kunde hyra båtar, och diverse tehus. Dagen avslutades med en Szechuan-specialitet, hot pot, där en massa maträtter serveras rått och sen får man lägga ner dom i en kokande potta med kryddor och diverse andra smaksättande ämnen i.
Visdomsord i parken
Parksjö med båtuthyrning
Det spelades en del mahjong i tehusen
Man kunde även i People's Park mata fiskar
Hot pot på vandrarhemmet
Kineserna hänger med på vad som är högsta mode
Pumpasoppa, fläsk med bästa sötsura såsen hittils, och biff med purjolök, ett väldigt smakligt måltid
Nästa dag åkte vi till Panda Breeding Centre, där dom avlar pandor som är en utrotningshotad art. David fick rätt många bra bilder tagna här, och det var särskilt kul att se hur pandorna njöt av sin rätt så simpla diet, 10-40 kg bambus om dagen.
Pandastaty nära ingången
Matnjutning pågår
Närbild på panda
Klätterpanda
Där fanns även röda pandor i parken
Fiskmatning i parken
Förlåt, fisk- och ankmatning
Senare på dagen besökte vi People's Park i Chengdu, där dom bland annat hade åkattraktioner, museum, en liten sjö där man kunde hyra båtar, och diverse tehus. Dagen avslutades med en Szechuan-specialitet, hot pot, där en massa maträtter serveras rått och sen får man lägga ner dom i en kokande potta med kryddor och diverse andra smaksättande ämnen i.
Visdomsord i parken
Parksjö med båtuthyrning
Det spelades en del mahjong i tehusen
Man kunde även i People's Park mata fiskar
Hot pot på vandrarhemmet
Sista dagen innan vi åkte vidare besökte vi en mindre ort lite utanför Chengdu där dom hade en äldre stadsdel med över tusen års historia som bebotts av Hakka-kineser, en av minoritetsgrupperna i Kina. Där var nu massa restauranter, snacks-försäljare (skorpion på pinne osv), kostymaffärer där man kunde klä ut sig og fotas för en summa, och andra affärer.
Hej hej! Ser på fb att ni är i Hong Kong! När börjar resan hem? Dom här veckorna har gått jätte fort vad? Jag följer med m och p till Oslo nästa vecka, måste vara hemma till fredag, men vi hinner nog träffas!
ReplyDeleteVi åker hem på söndag den 8. Tiden har gått lite för fort ja :)
ReplyDeleteNice trip
ReplyDelete