Saturday, July 17, 2010

Beijing 4

Igår besökte jag och David lamatemplet Yonghegong medan Gösta chillade på och omkring vandrarhemmet. Lamatemplet hade många rum med Buddhastatyer (man fick tyvärr inte fota där inne men David lyckades ändå ta ett par smygbilder med sitt ninjafotande). Bortsett från en 26 meter hög Buddhastaty utskärd från ett enda trästycke var dom övriga statyerna rätt ensformiga och det var riktigt hett, så vi stannade inte så väldigt länge.


Ingången till lamatemplet, här ser man även en kinesisk dam med paraply som många använder till solskydd


Här får man inte kasta mynt


Inne i lamatempelområdet

Idag gick äntligen turen till den kinesiska muren vid Badaling. Efter lite letande hittade vi bussen och trots lite förseningar och tät trafik kom vi till slut fram till rätt ställe. Det var grymt imponerande att se muren och bergen och naturen runt. Man skulle vilja ha mer tid till att gå från topp till topp. På bussen på vägen hem kom jag i snack med en trevlig kinesisk tjej från Hunan som hade den bästa engelskan vi träffat på än så längei Kina. Fast det har visat sig att jag i kinesers ögon ser ut till att vara max femton år, och David tas ofta för att vara min pappa (och Gösta farfar).


One World One Dream


David på muren inför en brant nerfart


Undertecknade på muren

Bifogar också den här gången efter efterfrågan bilder av gårdagens och dagens middagar.


Fläskstrimlar i vitlökssås, auberginer, och crispy chicken för under en hundring


Peking roast duck, räkor, majs och pinjekärnor, och lite annat tillbehör.
Hittills dyraste måltid i Beijing, 232 kr för tre personer.

Göstas hörna: Jag skall fatta mig kort før jag ær trøtt.. Skrev ju inte igår, men hade ændå extremt hæftiga upplevelser. Jag gillar kinesiska jæntor. De finns i massor. Man ser knappt gossar i åldern 14-20 men som sagt desto fler flickor. Snyggt och trevligt klædda ( med engelska på sina t-shirts) och de svettas inte hælften mot vad jag (och David) gør. Ler vænligt och pussade mig på kinden då hon fick fota sig med mig. Och en annan reste sig upp før mig på tunnelbanan. Kan jag kallas ældre?
Just tunnelbanan ær grym. Den i Moskva var pampig och effektiv men denna ær något extra. Snabb, sval och extremt frekvent. 3 minuter mellan turerna. Och Ni har aldrig upplevt ordet "trångt" om ni inte åkt Peking Metro.
Jag børjar bli lite orolig før "mina" knæn. De blir inte mycket bættre. Tænk att lille jag (88 kg efter dagens svettning) (luftfuktighet 108%) inte gick mer æn 2,5 torn på muren. Jag som tænkt førsøka hoppa øver! Men hæftigt var det. Grymmare æn Happy V
alley!
Lev væl i gamla Nordala!

5 comments:

 1. Gösta: Dina knän bekymrar, du skulle ju va helt frisk nu!
  Samuel: Jag tror att det är lite skryt att David anses som din pappa och Gösta som din farfar!!! Kramar till er allihop :)

  ReplyDelete
 2. Verkligen kul att läsa om resan. Förstår att man blir trött o svett efter alla trapporna upp på kinesiska muren. Tråkigt Gösta att Du inte är bättre än i knäna. Kram till alla 3.

  ReplyDelete
 3. Nu får du skriva, så vi vet var ni âr!

  ReplyDelete
 4. Tack för matbilder ;) När e ni i sverige igen? Vi åker nog till Skåne nån gång den första veckan i augusti. Kommer du at stanna några dagar Samuel?

  ReplyDelete
 5. Minsann, så har även jag hittat hit till bloggen... Nu har jag läst ikapp, och man blir onekligen rätt sugen på Kina nån gång! Fortsätt att njuta!

  /Jonas C

  ReplyDelete