Thursday, July 15, 2010

Beijing 3

Igår lyckades vi lista ut hur kinesiska bussar fungerar, så vi åkte till nöjesfältet Happy Valley en bit utanför tunnelbansystemet. Det började regna rätt rejält efter att vi varit där en kort stund, så vi fick söka ly under diverse tak, men det lugnade sig som tur var inom en kvart ungefär. Tyvärr var två av dom tre berg och dal-banorna stängda, men den tredje åkte jag och David och den var en höjdare, man fick hänga halvt liggande på magen under vagnarna. Annars väckte vi också idag uppsikt bland kineserna och det var flera föräldrar som ville få sina barn att prata engelska med oss. Som i tisdags fick vi även nu ställa upp oss på bilder tillsammans med olika kineser.


Bussåkning i Beijing


Innanför nöjesfältets ingång


Häftig berg och dal-bana


Lite köande fick man räkna med, men gissningsvis mindre än vanligt pga regnet


En annan attraktion vi inte get stå i kö för


En av nöjesfältets delar hade Maya-tema


David ville fotas tillsammans med en kines

Efteråt åkte vi till västra järnvägsstationen och beställde tågbiljetter till Xi'an. Det var dåligt med information på engelska på stationen, men som tur var pratade dom det hyffsat bra i billjettkassan. Söndag som vi hade planerat var det tyvärr slutsålt så vi får en extra dag i Beijing och åker vidare på måndag istället. Stationsbygget var rätt imponerande, bild kan ni se här under.


Beijings västra järnvägsstationBeijing Urban-Rural Trade Center gick vi förbi på vägen hem

2 comments:

  1. Det var väldigt så populära ni var bland kineserna :)

    ReplyDelete
  2. Vad kul att höra från Er. Hoppas det inte blir för regnigt eller fult väder när Ni beger Er söderut. Har hört att där är mkt regn o storm där. Há det så gott. Hälsa!!!! Gunvor

    ReplyDelete