Wednesday, July 14, 2010

Beijing 2

Nu har vi varit i Beijing i tre dagar ungefär, vi bor på ett vandrarhem rätt centralt (20-30 minuters gångavstånd från himmelska fridens torg ungefär). Igår besökte vi förbjudna staden och himmelska fridens torg. Det var flera kineser som ville prata eller bli tagna bilder av tillsammans med oss. Vi har också hunnit gå runt och scouta gatorna runt vandrarhemmet. Nu är vi alla någonlunda bra på att äta med pinnar, det kryr av restauranter här omkring.


Ingången till vandrarhemmet


Gatuvy några kvarter från vandrarhemmet


Stor mängd turister i (den icke längre så) förbjudna staden


En grupp nyfikna elever på skolutflykt


Revolutionsmonument på himmelska fridens torg


Schyssta skärmar


Man smygfotograferas, ibland måste man fotografera tillbaks

Prismässigt är det väldigt billigt här, en glass kostar 1-2 kronor, en vattenflaska 2-4 kr, och en hyffsad bra måltid 25 kr eller mindre. Maten är väldigt god. Det kostar 2 kronor att ta tunnelbanan, och tunnelbansystemet är omfattande, effektivt och lättanvänt, eftersom de har displays som visar var man är och vilka stationer man närmar sig. Det används även tydlig engelska när stationsnamnen blir upplästa.


Pinnätande på trevlig restaurant

Idag tänkte vi besöka muren, men efter att inte hittat busstationen och även fått fel anvisningar av några välvilliga men inte så engelskkunniga kineser beslöt vi oss för att utsätta besöket. Istället hittade vi ett shoppingcenter där vi gick runt och tittade en hel del, och jag och Gösta köpte skor av märke 361°.


Shoppingcenter med tätpackade små affärer

Uppdatering från Gösta: Lite svar från allmænheten: Nej,jag går bara marginellt bættre, och ær lite irriterad eller bekymrad. Men de nya skorna skall gøra underverk. Sandaler passade bra hemma, men i .......
Væxla svart: Fullstændigt galet att avsløja det, men gjort ær gjort och ibland kan det vara rætt. burma 1975 fick man mer æn 30 gånger pengarna. Jag vann mycket mera då æn jag førlorade nu. Och vidare: Jag ville inte men Samuel och David tvingade mig!
Annars facineras man øver hur mycket folk det finns . Till och med fler æn i Indien. Och alla kænner sig lika unika som Du och jag. Att de har fel ær ju givet, men ændå...
Kineser ær vænliga, ganska diciplinerade, många och icke allas lata. Vi i væst lær behøva jobba "hæcken" av oss om inte de skall utklassa oss på utveckling. Har redan sett minst 1000 relativt nybyggda skyskrapor, ofta minst lika moderna och hæftiga som vårt eget "Turning øverkropp". Som Ni kanske førstår så ær det inte jag som skøter det datorigrafiska och jag kommet att fortsætta skriva æ och ø då jag menar ø och æ. Sen får Ni tycka vad Ni vill. See You......

4 comments:

 1. Vi vil veta vad ni äter, och se bilder av maten ;)

  ReplyDelete
 2. grymt! vilken resa ni e på. håller med om att bilder på maten hade vart skoj. smakat hund än...? :)

  ReplyDelete
 3. Vi får försöka få in lite fler matbilder :)

  Hund har vi än så länge lyckats undvika äta så långt vi vet

  ReplyDelete
 4. You really got the point of the advantages of travelling in Beijing - good and cheap food and good/cheap transportation. Try Hai-di-lao if you like spicy food. :))))

  ReplyDelete